Inimi Sănătoase pentru Copii

Un copil din o sută suferă de o malformaţie cardiacă, din cauza căreia viaţa sa poate fi în pericol. Din 2015, îi ajutăm pe copiii români să beneficieze de operaţii gratuite pe inimă, cu sprijinul echipelor medicale partenere din Anglia, Suedia şi Germania. Până în ianuarie 2019, 112 inimioare au fost salvate cu ajutorul nostru şi al sponsorilor.

Caravana "Inimi Sănătoase pentru Copii"

În 2018-2019, am derulat cu sprijinul Fundaţiei Auchan pour la Jeunesse şi Karpaten Meat, o campanie de depistare precoce a bolilor de inimă la copii, în şcolile de pe Valea Hârtibaciului. Peste 1700 copii din clasele primare au fost consultaţi gratuit, iar pe mai bine de 50 dintre ei îi sprijinim în supraveghere şi tratament adecvat. Mai mult, prin atelierele de nutriţie, copiii au învăţat cum să mănânce sănătos şi să prevină obezitatea.

Caravana "Privește-ți viitorul cu ochi buni"

În 2017, 2018 şi 2019 am derulat o campanie de screening oftalmologic pentru copiii de 5-6 ani din şcolile de pe Valea Hârtibaciului, judeţul Sibiu. Aproape 500 elevi au beneficiat de acest proiect sprijinit de Fundaţia Auchan pour la Jeunesse, iar peste 50 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu deficienţe de vedere şi ajutaţi să se trateze.

Cursuri de prim-ajutor

În 2017, Fundația Polisano a organizat cursuri de prim ajutor pentru profesorii de educație fizică și sport din școlile sibiene, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Sibiu. Proiect co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității.

Dotarea spitalelor de pediatrie cu aparatură și echipamente

Prin Maratonul Internaţional Sibiu, cel mai important eveniment sportiv filantropic din ţară, Fundaţia Polisano a dotat Spitalul de Pediatrie Sibiu în 2017 şi în 2018 cu o instalaţie de sterilizare a apei, cu aparatură de diagnostic a bolilor de inimă la copii (electrocardiografe, monitoare de măsurare a tensiunii şi saturaţiei), cu o inimă anatomică, precum şi cu echipamente necesare igienei (baie cu ultrasunete pentru sterilizarea instrumentarului, dezinfectanţi).

Apă pentru sănătate

Prin intermediul Maratonului Internaţional Sibiu, ediţia 2016, am dotat satul Cornăţel (650 locuitori) din judeţul Sibiu cu o instalaţie de filtrare a apei, pentru ca locuitorii să aibă acces la apă potabilă.

PARTENERII FUNDAȚIEI

ULTIMELE ȘTIRI

Cum gestionăm emoțional creșterea unui copil cu malformații cardiace?

Atunci când devenim părinți, ne dorim și ne așteptăm să ne bucurăm de copilul nostru, să îl creștem sănătos,... read more

Karpaten Meat Group sprijină Caravana “Inimi Sănătoase” din Valea Hârtibaciului

Din primele zile ale activității, Karpaten Meat Group a avut baza în Valea Hârtibaciului, alături de oamenii gospodari ai... read more

Acum viața copiilor stă în mâinile noastre

A venit vremea să vorbim din nou despre Fundația Polisano și misiunea ei de a salva copii cu malformații... read more

Interviu cu directorul executiv al Fundației Polisano, Cătălina Costache

V-ați gândit vreodată cât de norocoși sunteți că trăiți într-un oraș în care puteți beneficia de facilități medicale și... read more

NEWSLETTER

3 plus 9 egal

PĂRERI DESPRE PROIECTELE NOASTRE

CONTACT

  • ADRESĂ: Casa Franceză, str. Konrad Haas 14, Sibiu
  • TELEFON: +4 0799 767 907
  • EMAIL: contact@fundatiapolisano.ro

URMĂREȘTE-NE

CONTACT

  • ADRESĂ: Casa Franceză, str. Konrad Haas 14, Sibiu
  • TELEFON: +4 0799 767 907
  • EMAIL: contact@fundatiapolisano.ro

URMĂREȘTE-NE