Inimi Sănătoase pentru Copii

Un copil din o sută suferă de o malformaţie cardiacă, din cauza căreia viaţa sa poate fi în pericol. Din 2015, îi ajutăm pe copiii români să beneficieze de operaţii gratuite pe inimă, cu sprijinul echipelor medicale partenere din Anglia, Suedia şi Germania. Până în prezent, peste 400 de inimioare au fost salvate cu ajutorul nostru şi al sponsorilor.

Caravana "Inimi Sănătoase pentru Copii"

În 2018-2019, am derulat cu sprijinul Fundaţiei Auchan pour la Jeunesse şi Karpaten Meat, o campanie de depistare precoce a bolilor de inimă la copii, în şcolile de pe Valea Hârtibaciului. Peste 1700 copii din clasele primare au fost consultaţi gratuit, iar pe mai bine de 50 dintre ei îi sprijinim în supraveghere şi tratament adecvat. Mai mult, prin atelierele de nutriţie, copiii au învăţat cum să mănânce sănătos şi să prevină obezitatea.

Caravana "Privește-ți viitorul cu ochi buni"

În 2017, 2018 şi 2019 am derulat o campanie de screening oftalmologic pentru copiii de 5-6 ani din şcolile de pe Valea Hârtibaciului, judeţul Sibiu. Aproape 500 elevi au beneficiat de acest proiect sprijinit de Fundaţia Auchan pour la Jeunesse, iar peste 50 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu deficienţe de vedere şi ajutaţi să se trateze.

Cursuri de prim-ajutor

În 2017, Fundația Polisano a organizat cursuri de prim ajutor pentru profesorii de educație fizică și sport din școlile sibiene, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Sibiu. Proiect co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității.

Dotarea spitalelor de pediatrie cu aparatură și echipamente

Prin Maratonul Internaţional Sibiu, cel mai important eveniment sportiv filantropic din ţară, Fundaţia Polisano a dotat Spitalul de Pediatrie Sibiu în 2017 şi în 2018 cu o instalaţie de sterilizare a apei, cu aparatură de diagnostic a bolilor de inimă la copii (electrocardiografe, monitoare de măsurare a tensiunii şi saturaţiei), cu o inimă anatomică, precum şi cu echipamente necesare igienei (baie cu ultrasunete pentru sterilizarea instrumentarului, dezinfectanţi).

Apă pentru sănătate

Prin intermediul Maratonului Internaţional Sibiu, ediţia 2016, am dotat satul Cornăţel (650 locuitori) din judeţul Sibiu cu o instalaţie de filtrare a apei, pentru ca locuitorii să aibă acces la apă potabilă.

PARTENERII FUNDAȚIEI

ULTIMELE ȘTIRI

Podcast Capital Cultural, cu Cătălina Costache

Podcastul Capital Cultural cu Catalina Costache, directorul executiv al Fundatiei Polisano - o discuție liberă despre proiectele pe care... read more

Uniti in criza coronavirus – Fundatia Polisano doneaza 100.000 de lei pentru Spitalul Judetean Sibiu

"In conditiile in care traim cu o sabie a lui Damocles deasupra capului, avand in vedere numarul de cazuri... read more

Apă Canal Sibiu SA, alături de Fundația Polisano în proiectul „Inimi sănătoase pentru copii!”

Compania Apă Canal Sibiu S.A. se implică activ în viața societății locale, atât prin asigurarea de servicii de calitate,... read more

Cum gestionăm emoțional creșterea unui copil cu malformații cardiace?

Atunci când devenim părinți, ne dorim și ne așteptăm să ne bucurăm de copilul nostru, să îl creștem sănătos,... read more

NEWSLETTER

  3 plus 9 egal

  PĂRERI DESPRE PROIECTELE NOASTRE

  CONTACT

  • ADRESĂ: Casa Franceză, str. Conrad Haas 14, Sibiu
  • TELEFON: +4 0799 767 907
  • EMAIL: contact@fundatiapolisano.ro

  URMĂREȘTE-NE

  CONTACT

  • ADRESĂ: Casa Franceză, str. Conrad Haas 14, Sibiu
  • TELEFON: +4 0799 767 907
  • EMAIL: contact@fundatiapolisano.ro

  URMĂREȘTE-NE