A început campania „Săptămâna Inimii la Sibiu”. Școlile care participă vor primi un mulaj al inimii pentru orele de anatomie

Joi, 21 septembrie, s-a dat startul campaniei „Săptămâna Inimii la Sibiu” de Ziua Mondială a Inimii ce va fi sărbătorită în 29 septembrie. Proiectul are ca tematică desene pe asfalt realizate de elevii şcolilor gimnaziale din municipiul Sibiu. Printre primele desene prezentate au fost ale unor copii din două clase de gimnaziu de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu.

Inițiativa aparține celor de la Fundația Polisano, în cadrul proiectului „Inimi sănătoase pentru copii” și se adresează tuturor școlilor gimnaziale din Sibiu. Are ca scop conștientizarea cu privire la faptul că în România, un copil din 100 suferă de o malformație cardiacă.

„La finalul proiectului, școlile participante vor primi un model anatomic al inimii destinat orelor de anatomie sau educației pentru sănătate. Le mulțumim din suflet sponsorilor CBS Eastern Europe , Carrefour Sibiu pentru că sunt alături de inimile copiilor”, transmit organizatorii.

Evenimentul se va desfășura până în data de 28 septembrie și toate școlile din Sibiu sunt invitate să participe. Până în ultima zi din proiect școlile se pot înscrie, iar copiii nu trebuie decât să deseneze pe asfalt imagini care au ca temă „inima”.

Creta colorată este pusă la dispoziție de către reprezentanții fundației la Casa Corpului Didactic.

Cei care doresc să se înscrie o pot face scriind pe adresa Fundației Polisano: contact@fundatiapolisano.ro.

La finalizarea desenelor se vor trimite poze/video realizate cu telefonul pe adresa de email a fundației pentru a putea monta un colaj.

Din anul 2015 Fundația Polisano a sprijinit peste 450 de copii cu malformații cardiace congenitale să beneficieze de intervenții chirurgicale care le-au salvat viața. Majoritatea operațiilor au fost realizare cu ajutorul unor echipe medicale înalt calificate, benevole, din Anglia, Germania și Suedia și cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor.

Ziua Mondială a Inimii este celebrată anual pe 29 septembrie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a bolilor cardiovasculare și a modului de a le ține sub control, pentru a anula impactul lor global.

 

Share this post