Fundația Polisano aduce Ziua inimii în 25 de școli sibiene

În perioada 21.09.2023-29.09.2023 s-a desfășurat Proiectul “Ziua inimii la Sibiu”, destinat copiilor din școlile gimnaziale ale Municipiului Sibiu. Acțiunea a fost derulată de Fundația Polisano, își a implicat peste 25 de școli. Copiii sibieni au realizat desene pe asfalt și au trimis Fundației materiale foto/video cu acestea.

Ziua Mondială a Inimii este celebrată anual pe 29 septembrie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a bolilor cardiovasculare și a modului de a le ține sub control, pentru a anula impactul lor global.

Primii: Model anatomic de inimă

Acest proiect constă în realizarea unor desene pe asfalt cu creta de către copii din școlile participante, cu tema «Inima». Realizarea a fost colectivă pentru fiecare școală, cu câte un desen reprezentativ pentru fiecare, fără limită de vârstă.

Școlile participante vor primi din partea Fundației Polisano un Model Anatomic de inimă pentru orele de anatomie, respectiv pentru orele de educație pentru sănătate.

Corina Dragoman, Prof. biologie, Colegiul Național ”Octavian Goga”, a declarat: Modelul anatomic îi ajută pe elevi să înțeleagă complexitatea inimii și le dezvoltă motivația pentru cunoaștere. În calitate de profesor de biologie, consider că va contribui semnificativ la eficientizarea procesului de predare-învățare”.

Dir. prof. Patricia Gal-Școala Gimnazială, Nr.23 Sibiu ține să mulțumească organizatorilor: ”Vă felicităm pentru inițiativă, copiii au fost foarte încântați să participe. Desenele au fost create de elevii claselor VI-VIII, de la Școala Gimnazială nr. 23, Sibiu”.

Proiectul este susținut financiar de CBS Eastern Europe și de Carrefour Sibiu.

Despre Fundația Polisano

Din 2015, Fundatia Polisano a sprijinit peste 450 copii cu malformaţii cardiace congenitale să beneficieze de intervenţii chirurgicale care le-au salvat viața. Majoritatea operaţiilor au fost realizate cu ajutorul unor echipe medicale înalt calificate, benevole, din Anglia, Germania şi Suedia, prin intermediul donațiilor si sponsorizărilor. De asemenea, Fundația Polisano derulează programe medicale destinate comunităților de copii, prin caravane medicale, dotarea spitalului de Pediatrie Sibiu cu echipamente medicale și acțiuni de educație pentru sănătate.

Share this post