Un băiat de 13 ani din Sibiu a donat 3.500 de lei, bani primiți la ziua de naștere, Fundației Polisano. Carmen, mama lui David: Mi-a spus că vrea să ajute copiii bolnavi

Un băiat de 13 ani din Sibiu a donat 3.500 de lei, bani primiți la ziua de naștere, Fundației Polisano. Carmen, mama lui David: Mi-a spus că vrea să ajute copiii bolnavi

Fundația Polisano din Sibiu a primit zilele trecute mai multe donații, gesturi venite din partea unor oameni simpli, care vor să contribuie la salvarea vieților micuților cu probleme cardiace. Cel mai recent gest i-a aparținut lui David, un băiețel de 13 ani, care a donat 3.500 de lei, bani primiți la ziua lui de naștere, către Fundația Polisano. Același gest a fost făcut în urmă cu o săptămână și de sibienii Ana și Adrian, doi tineri proaspăt căsătoriți care au donat 3.500 de lei din darul de nuntă pentru ajutorarea micuților.

David a decis ca în locul unei petreceri în care să primească cadouri, invitații să aducă banii care i-ar fi cheltuit pentru ele, iar el să-i doneze mai apoi copiilor care au nevoie de ajutor. În urma petrecerii a strâns 3.500 de lei pe care i-a oferit Fundației Polisano.

„Decizia i-a aparținut în totalitate lui David. Vorbeam într-o dimineață, în drum spre școală, despre ce ar vrea să facă de ziua lui, ce cadou ar vrea să primească. Mi-a spus că nu ar vrea să primească nimic, că-și dorește doar o petrecere cu colegii de clasă, cu cei mai buni prieteni cărora să le transmitem să nu-i ia cadouri și să-i ofere banii. L-am întrebat ce vrea să facă cu banii și a spus că nu vrea să-și cumpere nimic și ca ar vrea să-i doneze unor copii bolnavi. Așa am ajuns la Cătălina Costache și la Fundația Polisano”, a povestit Carmen, mama băiatului, pentru Turnul Sfatului.

„Aceste gesturi ajută enorm”

Cătălina Costache, director executiv la Fundația Polisano, spune că aceste gesturi de bunătate contează enorm pentru că, puțin cu puțin, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea vieților celor mici.

„Pe David nu-l cunoșteam, mi-a scris mama lui pe Whatsapp și așa ne-am cunoscut. Chiar mă gândeam în aceste zile că pe mine mă emoționează foarte mult aceste gesturi. Operațiile sunt foarte scumpe, de ordinul miilor de euro și pot fi sume copleșitoare și pentru noi și pentru potențialii donatori, care se gândesc dacă gestul lor contează cu adevărat”, a spus ea.

Gestul făcut de David nu este unul singular. Săptămâna trecută, de exemplu, un cuplu din Sibiu, Ana și Adrian, a donat 3.500 de lei către fundație.

„Gândul meu este că aceste gesturi ajută enorm, avem atâtea exemple și chiar în ultimele zile am avut tot mai multe, lucru care nu poate decât să mă bucure. Sunt oameni care s-au mobilizat și împreună cu suma acestor gesturi reușim să facem bine și să realizăm aceste operații. Bineînțeles, lucrăm și cu firme, ne ajută și firme, dar nu avem atât de des sponsorizări atât de mari, iar atunci aceste gesturi mici fac diferența și ne permit să ducem mai departe acest proiect”, a concluzionat Cătălina Costache.

Share this post