Fundația Polisano aduce apa potabilă celor peste 650 de locuitori ai satului Cornățel

Fundația Polisano aduce apa potabilă celor peste 650 de locuitori ai satului Cornățel

În acest moment în județul Sibiu există 28 de comune fără acces la apă potabilă. Numărul acestor localități va scădea cu una, în urma unui proiect inițiat de Fundația Polisano și evaluat la 15.000 de euro.

Pentru strângerea fondurilor necesare acestei acțiuni, fundația Polisano participă la SemiMaratonul Sibiu, ce va avea loc pe data de 28 mai 2016. Printre susținătorii acestei inițiative se numără Clubul Francez de Afaceri din Sibiu și din Cluj și Asociația de Prietenie Ille et Vilaine. În acest moment aprovizionarea cu apă se face fie la șipotul de la intrarea în comună — unde riscul de îmbolnăvire este iminent, cei mai vulnerabili fiind nou-născuții, copiii și femeile însărcinate — fie de la magazin, o variantă costisitoare si dificilă, întrucât locuitorii au venituri minime.

”Am aflat despre nevoia de apă potabilă a satului prin asociația ”Dare to care”, care administrează Centrul de Plasament din Cornățel cu 17 copii cu vârste între 5 și 16 ani. Pentru o perioadă de timp au beneficiat de o instalație de filtrare a apei din puțul situat în curtea centrului. Acum trebuie să își cumpere apă din magazin, o soluție costisitoare, întrucât banii cheltuiți pe apa îmbuteliată ar putea fi folosiți pentru alte proiecte educative sau sociale ale centrului. Scopul nostru este de a oferi acces întregii comunități la o sursă de apă pură și curățată de orice substanțe ori microorganisme care le pot pune în pericol sănătatea”, a declarat Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației.

Fundația Polisano și-a propus să instaleze în Cornățel o stație de filtrare a apei cu o capacitate de 4.500 l/ oră, la care să aibă acces fiecare gospodărie și instituție din sat. Costul de achiziție al acestei stații este de 15.000 euro.

Pentru a acoperi 65% din bugetul necesar, proiectul a fost înscris la SemiMaratonul Sibiu 2016, care va avea loc în data de 28 mai 2016. Printre susținătorii acestei inițiative se numără Grupul Polisano, Clubul Francez de Afaceri din Sibiu si din Cluj, Asociația de Prietenie Ille et Vilaine.

”Fundația Polisano invită toți sibienii si nu numai, care doresc să se implice în sănătatea comunității lor, să se alăture acestei cauze, participând la maraton sau susținând unul dintre alergătorii înscriși în proiectul ”Apă pentru Sănătate””, se arată într-un comunicat de presă remis joi.

Share this post